Med en aktiesparekonto sparer du penge på din investeringskonto. Det betyder, at du på sigt skal betale mindre i skat, og derved får du et større udbytte ud af dine investeringer. Det er ret nemt at få fat i en aktiesparekonto, da de fleste banker og investeringsplatforme tilbyder denne specielle ordning.

Ordningen blev lavet under den tidligere regering for at gøre det mere attraktivt for flere danskere at begynde at investere. Det blev sat i søen med den almene dansker som hovedmålgruppe, hvilket også kan ses på de væsentlige begrænsninger, der er for ordningen. Begrænsningerne er ret komplicerede, men hovedreglen er, at du ikke kan indsætte mere end 50.000 danske kroner på din aktiesparekonto om året. Det betyder, at de større investorer og mere erfarne aktiehandlere, der handler med store penge ikke får ret meget ud af at oprette en aktiesparekonto. Den gennemsnitlige dansker derimod kan få relativ stor gavn af at udskifte den almindelige investeringskonto, eller oprette en helt ny, med den nye aktiesparekonto.

Læs mere her: https://mininvestering.dk/aktiesparekonto/

Hvor meget kan jeg spare med en aktiesparekonto?

Hvis du har en aktiesparekonto, så kommer du som udgangspunkt til at betale 17% i skat efter lagerprincippet. Det betyder, at du vil komme til at betale skat alle de år, hvor værdien af dine aktier er steget.

Ved en almindelig investeringskonto vil du typisk betale 27% i aktiebeskatning efter realiseringsprincippet. Det vil altså sige, at du betaler skatten, når du sælger dine aktier. Det betyder, at de to ordninger beskattes på to forskellige måder, og derfor kan du altså ikke sammenligne de to skatteprocenter direkte. Du skal derimod lave beregninger på, hvordan du tror dine investeringer kommer til at være, og hvor lang tid, du regner med at have dem hver især, når du skal finde ud af, hvor stor en fordel, som du vil få ved at oprette en aktiesparekonto.

Derfor skal du investere dine penge

Du sidder måske allerede nu og er lidt skeptisk over det faktum, at de danske politikere ønsker, at flere danskere begynder at investere deres penge. Det er klart, at denne form for aktiehandel og investeringer er risikable på flere måder, og du kan både vinde stort og tabe det meste. Derfor skal du altid tænke dig om og undersøge markedet før, at du kaster dig hovedløst ud i den store investeringsverden. Du bør derfor søge god råd, tips og tricks hos mere erfarne investorer og handelsplatforme, så du udvider din viden omkring aktiehandel. Det er nemlig en vigtig forudsætning for at blive succesfuld i denne branche, at du ved, hvordan spillereglerne er.

Når det så er sagt, så er der altså på alle måder masser af penge at hente på mange investeringsfronter. Det handler om at komme forsigtigt i gang for at få en større forståelse af aktieverdenen, og så kan man langsomt øge indsatserne. Med en aktiesparekonto får du i hvert fald de bedste forudsætninger for at kunne starte op som succesfuld investor og få mest muligt ud af din profit.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here