Er du på udkig efter en ny kogeplade eller måske en kogeplade med emhætte, kender du sikkert til, hvor forvirrende det kan være givet de mange forskellige faktorer at tage højde for. Hvad enten det er vigtigt for dig at have timere, effektforøgelse, dual zoner, induktionsplader, børnesikring eller meget andet. Derfor vil vi her tage et kig på nogle funktioner, du bør have i tankerne ved valget af kogeplade.

Børnesikkerhedslås

Disse er berøringsknapper, der kan låses for at forhindre børn i at ændre indstillinger eller tænde kogepladen. De findes på de fleste induktions- og keramiske kogeplader.

Dual zoner

Disse er på keramiske kogeplader, hvor en mindre kogezone kan findes inde i en større ring. Hver zone kan bruges afhængigt af størrelsen på din gryde.

Fleksible kogezoner

Nogle induktions- og keramiske kogeplader har en særlig kogezone, der giver dig mulighed for at flette to kogezoner til en større. Dette rummer gryder i forskellige former og størrelser.

Ultrahurtige brændere

Også kendt som “wokbrænder”, “booster” til induktion og “triple crown burner” til gas. De fleste kogeplader har en ultrahurtig brænder af en slags. De bruges til hurtigt at generere intens, kraftig varme og er designet til stegt madlavning i en wok, ved hjælp af store pander eller til at bringe vand i kog hurtigt.

Effektforøgelse

En hurtig, intens boost af varme, der ligner en ultrahurtig brænder, ideel til skalstegning af kød eller sautering. Disse findes på keramiske kogeplader.

Timere

Kogepladetimere og minutvagter findes på næsten alle kogepladetyper og kan hjælpe dig med at holde øje med fremskridtene i din madlavning og opretholde kontrol i køkkenet. Nogle timere slukker automatisk for kogepladen, når den indstillede tid er udløbet, eller der lyder muligvis en alarm for at advare dig. Nogle kogeplader med højere specifikationer kan muligvis indstille timeren til hver kogezone uafhængigt af hinanden.

Pander

Kogeplader med gas og keramik er kompatible med enhver gryde, men induktionskogeplader er kun kompatible med gryder, der indeholder jern – hvis du kan sætte en magnet på gryden, fungerer den med en induktionskogeplade. Støbejerns- eller stålpander er det foretrukne valg, men nogle kobber- og aluminiumspander kan have et ekstra lag, der tiltrækker en magnet.

Automatisk tænding

Findes kun på gaskogeplader, betyder automatisk tænding, at brænderen tændes, når betjeningselementerne drejes og skubbes ind. Ældre modeller kræver ofte, at du trykker på og holder en ekstra tændingsknap nede for at gnist.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here