Er du en forælder, som længe har gået med planer om at lave lidt om på børneværelset, så det bliver et rum, hvor der i den grad er fokus på god leg og kreativitet? Selvom det ikke er dit eget værelse, og du måske heller ikke har planer om at bruge specielt meget tid derinde, kan det alligevel være meget sjovt at indrette børneværelser.

Det er et rum, hvor der ikke kan være farver nok, og hvor det gerne skal være så kreativt og fantasifuldt som muligt. Så herunder får du altså et par tips til, hvordan du indretter børneværelset, så det netop bliver dette inspirerende rum, hvor børnene kan lege og udfolde sig kreativt.

En køjeseng: Hyggelig og skaber plads

Ofte er det sådan, at børneværelser er ret små, fordi børn har det med at være ligeglade med slags, og fordi at de store rum, så kan bruges til andre ting – eksempelvis soveværelse eller kontor. Derfor gælder det også om at udnytte den plads, man har, og det kan man eksempelvis med en køjeseng.

Med køjeseng er der plads til to børn på den plads, hvor der normalt kun vil være plads til et. Køjesengen giver altså mulighed for at fylde værelset op med mere nyttige ting, eksempelvis legetøj, bøger og kreative ting. Så find eventuelt en køjeseng på koejeseng.dk og se, hvad dette møbel kan gøre for børneværelset.

Legetøj og bøger

Et børneværelse er ikke et børneværelse, hvis der ikke er en masse legetøj, og måske også et par bøger. Legetøjet kan være en god blanding af det, som barnet godt kan lide – så længe at det ikke indebærer skærme, så skulle det nok kunne sætte gang i god og kreativ leg hos børnene.

Derudover kan man også lave en lille krea-station – eksempelvis et lille bord, hvor man altid kan sidde at male, tegne eller hvad man ellers kan finde på. Det er nemlig også rigtig godt for børn at udvikle den kreative sans. Hertil kan man med fordel også lave en lille bogreol med en masse gode børnebøger. Dem kan børnene selv sidde og kigge i i løbet af dagen, og så kan de naturligvis også bruges om aftenen, når der læses godnathistorie.

Gulvlampe der garanterer leg og kreativitet til enhver tid

En sidste ting, som er god at have med på børneværelset, er en gulvlampe. Det lyder måske ikke umiddelbart som noget, man forbinder med et børneværelse, men det er nu engang vigtigt med lys, uanset hvilket rum der er tale om.

Det skal være en gulvlampe med et dejligt roligt lys, og det, der jo er så godt ved gulvlampen, er, at børnene kan lege, uanset om der mørkt udenfor eller ej. Derudover kan gulvlampen flyttes rundt, så de kan få lys på det område, de leger på. Det kan eksempelvis være nødvendigt med ekstra lys, hvis man sidder om aftenen og tegner ved krea-stationen.

Leg er en vigtig del af ethvert barns udvikling, så selvfølgelig skal der være rig mulighed for leg og sjov på børneværelset.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here