Går du med tanker om et nyt byggeprojekt? Så kan du med fordel overveje at tage et lån, inden du går i gang.

Der er mange, der helst vil være fri for at tage lån, da det betyder, at du opbygger en gæld. Og i langt de fleste tilfælde, så giver det ikke god mening at tage et lån, fordi det vil være en dyre løsning end at spare sammen til at få et byggeprojekt stablet på benene.

Når først du har taget et lån, begynder renterne nemlig, og det betyder, at du – uanset hvor hurtigt du betaler lånet tilbage – kommer til at betale renter.

Dog kan det alligevel være en god ide at tage et lån, hvis du har et byggeprojekt i tankerne. Læs hvorfor lige her.

Stress har stor indflydelse på dit velbefindende

Hvis du går med tanker om at begynde på et byggeprojekt, og det blot er et udhus eller en anden form for tilbygning, der kan betragtes som et ”nice to have” fremfor et ”need to have”, så giver det måske bedre mening, hvis du sparer sammen fremfor at låne penge til det.

Hvis du derimod går med tanker om at begynde et byggeprojekt, der fikser noget, der længe har gået dig på, så falder det måske i stedet indenfor kategorien ”need to have”. Så snart noget falder i denne kategori, så vil det på en eller anden måde fungere som en stressfaktor for dig, og stress har stor indflydelse på både dit mentale og fysiske helbred.

Hvis du stresser over det, så giver det altså mening at tage et beregnet lån med masser af tanker bag, så du kan stoppe med at stresse og i stedet fikse problemet.

Det gør stress ved din krop

Stress betyder mere for vores fysiske helbred, end vi måske er klar over, og den manglende viden skyldes, at vi ikke ved præcis, hvad stress er et svar på.

Stress er svaret på noget, som vi opfatter som en fare. Det behøver ikke at være farligt, hvis blot vores værdisæt betragter det sådan.

Problemet med det er, at vi reagerer ens på fare, uanset om det er en reel fare – som for eksempel at blive angrebet af en bjørn – eller en fare, der bliver skabt af vores værdisæt og erfaring – som for eksempel trafik. Begge dele stopper vores fordøjelsessystem, immunforsvar, sexlyst, signaler på sult, helbredningen af skader og sår og meget andet.

Og hvis du konstant går og stresser over noget, så vil din krop over en længere periode gå med forskellige systemer i kroppen, der ikke gør det, som de er der for.

Ved at tage et lån kan du måske undgå dette, hvis det fjerner en stressfaktor fra dit liv og på den måde kan det altså i den grad være det værd – også selvom det koster mere, end hvis du sparer sammen til at få byggeprojektet op at køre.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here