Foråret er så småt ved at bide sig fast i det danske landskab og træer, buske og blomster begynder nu langsomt at springe ud. Når der ikke længere er nattefrost, så er tiden kommet til, at man kan gøre boligen forårs- og sommerklar. Man får en masse energi, der ellers havde ligget i dvale hele vinteren. Og findes der noget bedre, end at få udrettet en masse med al den nye energi? Næppe. Derfor er det ekstra lækkert at få lavet nogle fysiske forbedringer rundt omkring i og uden for boligen. Når man kan se nogle fysiske beviser på, at den nye energi er blevet omsat til noget produktivt, så vil man automatisk blive mindet om det overskud hver gang, man ser på de nye forbedringer. Og det avler endnu mere overskud! Så find den gamle to-do liste fra vinteren frem fra skufferne og se at få krydset nogle af projekterne af.

Giv haven en overhaling

Et godt sted at starte er i haven. Der findes få ting, der er så livsbekræftende at se på, som nye planter, der vokser og sætter nye skud. Uanset om man har en lillebitte have, en kæmpe park eller en altankasse, så er der helt sikkert noget, man kan gøre for at forbedre tilstanden. Hvis man er typen, der elsker at lave (eller at spise) mad, så er det oplagt at få anlagt en køkkenhave med krydderurter, grøntsager og andre lækkerier. En spiselig have er en brugbar have, og en brugbar have kan være ekstra givende for ejeren. På den måde får man glæde af haven af to omgange: En gang, når man planter køkkenhaven til og man ser den vokse sig grøn og frodig, og endnu en gang, når man kan nyde de lækre, hjemmedyrkede grøntsager i sin madlavning. Og madlavningen kan man desuden dele med sin familie og sine venner, så det giver kun endnu mere glæde. Og det er kun én type haveprojekt, man kan gå i gang med – der findes tusind andre. Hvis man skal ud i den helt store omvæltning, kan det klart anbefales at tale med en havearkitekt. Hvis man bor i Jylland, kan med fordel kontakte dem i Aalborg.

Forår er byggetid

Et andet projekt, der egner sig perfekt til denne årstid, er ombygning af hjemmet. Hvad end, det drejer sig om en tilbygning eller ”bare” en renovering, så er foråret en god tid at kontakte en tømrer på. Ofte er det en god idé at kontakte tømrere, der ikke bor i de større byer, men derimod i de lidt mindre byer, som for eksempel Aars eller Støvring. De kan ofte være mere fleksible med deres tider, da der generelt er en mindre efterspørgsel end i de større byer. Når både haven og huset har fået en overhaling, så er man klar til at nyde sommeren og alle de dejlige minder, den vil føre med sig. Men man skal reagere på to-do listen nu – hvis man venter for længe, får alle den samme idé, og så bliver det pludselig ikke nær så let at finde en tømrer!

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here