Mange renoveringsopgaver er bedst at få klaret af fagfolk. Et sted hvor der er gode penge at spare, hvis man selv har energien og gå på modet, er malerarbejde. En rigtig fagmand kan selvfølgelig noget særligt med pensler, spartel og ruller, men det er ikke helt umuligt selv at opnå et ganske pænt resultat med lidt tålmodighed, godt værktøj og de rigtige materialer.

Inden du kaster dig over opgaven, hvad enten den er stor eller lille, så bør du sætte grundigt dig ind, hvad den kræver af dig. Især når der skal vælges maling, gælder det op at købte det helt rigtige, så dit hårde arbejde ikke ender med at være utilfredsstillende eller helt spildt. Maling er bestemt ikke bare maling, der skal bruges forskellige typer maling alt efter formålet. Læs mere om malerarbejde på nettet, her deler både gør det selv folk, professionelle malere, farvehandlere og byggemarkeder ud af deres erfaringer og viden.

Dyr eller billig maling, – det er spørgsmålet…

Når du skal ude og købe pensler, ruller og andet værkstøj til dit malerprojekt, så vælg ikke det billigste, det betaler sig simpelthen ikke. De ekstra kroner til godt grej er givet godt ud og vil medvirke til at lette dit arbejde og højne resultatet.

Det ville selvfølgelig være smart, hvis man bare kunne nøjes med at købe en spand til det hele, men det går ikke, f.eks. at bruge vægmaling til paneler. Skal stuen friskes op, så må der typisk flere forskellige typer maling til, så det kan godt ende med at blive en bekostelig affære.

Maling kan købes på flere forskellige prisniveauer. Kvalitetsmaling kendetegnes ved at have en god dækkeevne og være nem at arbejde med. Det er en udbredt misforståelse, at den dyreste maling også altid er den bedste. Billig maling kan sagtens være fremragende og meget drøj i brug. Køb billig maling et sted som du har tillid til. Kender du ikke en god forhandler, så spørg i dit netværk om de kan anbefale en forhandler af billig maling. En god tommelfingerregel er at købe ind der, hvor de professionelle også handler ind og hvor det er muligt at få en god vejledning.

Hvis du gerne vil sammenligne priser og tilbud på maling ved hjælp af nettet, så husk altid at det kun kan gøres med helt identiske produkter fra den samme producent.

Tag tid til forarbejdet

Er du i tvivl omkring malingen, på trods af forhandlerens gode ord og anbefalinger, så køb en lille prøve, hvis det er muligt eller start med kun at anskaffe en enkelt spand billig maling. Når det gælder malerarbejde, så er et godt forarbejde er alfa og omega. Sæt derfor gerne tid af til at teste malingen inden det egentlige projekt påbegyndes. Mal et enkelt felt på væggen eller muren, så får du både fornemmelsen af hvordan malingen dækker, føles at arbejde med og sikrer dig også at farven er helt som du vil have den. Det er langt nemmere at dække et felt på omkring 50 gange 50 centimeter, end at skulle male hele stuen om.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here