Vin er noget mange mennesker elsker, og der er masser af vin at vælge imellem. Hvidvin, rødvin og alt der ellers minder om. Hvidvin er noget, som nærmest alle kan lide, og hvis ikke, er der altid en hvidvin, som vil falde i ens smag. Men vin smager bedst, når det er opbevaret ved rette temperatur. Læs mere om dette her.

Vins temperatur – har det en betydning?

Har vinens temperatur virkelig en betydning på vinen? Svaret er ja. Ved den rette temperatur kan du få den fulde smagsoplevelse, vinen kan tilbyde. Den optimale temperatur, vin skal opbevares ved, er omkring de 12 til 16 grader. Ved en højere temperatur udvikler vinen sig hurtigere, og ved lav temperatur udvikler den sig langsommere. Det laveste du skal opbevare en vin ved, er minus 10 grader, og den absolutte højeste temperatur er plus 35 grader. Alt over 35 og under minus 10 grader vil vinen tage skade af.

Køb et køleskab til vin

Nu ved du, at temperaturen altså har en betydning på din vin. Derfor vil du helt sikker gerne opbevare din vin ordentligt. Specielt hvidvin har brug for den lidt køligere temperatur, altså de 12 til 16 grader. Her kan man jo netop ikke opbevare den i køleskabet, da det bliver for koldt. Men det er muligt at opbevare vinen ved den helt rette temperatur med et specielt køleskab til vin.

Et køleskab til vin minder om et almindeligt køleskab, dog er det kun til vin. Derudover er temperaturen noget, du indstiller, så du kan vælge, hvilken temperatur du foretrækker mellem de 12 til 16 grader. Der findes både store og små køleskabe til vin, til meget forskellige priser. Er du en stor vindrikker, kan et stort køleskab være nødvendigt. Er du mere til en vin i ny og næ, kan et lille køleskab med plads til 12 styks være helt fint.

Udover at temperaturen har en betydning på vinens smag og udvikling, er der også andet, som har en betydning. Vin skal nemlig opbevares mørkt og stabilt. Dette kan du gøre i køleskabet, men er du ikke til kølig rødvin, er et skab til rødvinen en god ide. Mange drikker nemlig deres rødvin i stuetemperatur. Rødvin skal opbevares i 16 til 21 grader. Så vil du opbevare din vin ordentligt, skal det gøres køligt, mørkt og stabilt. Så udnytter du vinens fulde potentiale.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here