”Hvad koster en altan egentlig?”. Det er der sikkert mange danskere, der sidder og tænker i øjeblikket. Sommeren er over Danmark, og det handler om at nyde solen til fulde. Hvis man bor i lejlighed uden altan, har man dog ikke mulighed for at nyde solskinstimerne til fulde. Vi guider dig til at finde den skarpeste pris på den bedste altan – hvad enten du er til gitterværk eller glasværn.

Udregn pris på altan her.

Størrelsen: Fransk altan eller festbalkon?

Prisen på en altan afhænger af størrelsen. Hvis du overvejer at investere i en altan, skal du overveje, hvor stor en altan du ønsker, og hvor stor en altan du har lov til at opføre. Når vi taler om altanstørrelser, findes der to poler: Den franske altan og den store altan, som vi her har valgt at kalde ’festbalkonen’.

Med en fransk altan kan du åbne altandørene og få masser af liv, lys og luft ind i lejligheden. Du har ikke mulighed for at stille dig ud på altanen, men du kan stå op ad altangitteret eller sidde ved de store vinduespartier og få meget mere ud af solskinstimerne, end du plejer.

Festbalkonen kan rumme mange mennesker og har plads til både borde og stole. Hvis du vælger at investere i en traditionel altan i en rigtig stor størrelse, så kan du også rykke festen udenfor.

Materialet: Er du mest til stål eller glas?

Dernæst skal du finde frem til, hvilket materiale du bedst kan lide, når det kommer til altaner. Materialevalget handler mest om æstetik, og selvom der er forskel på glas- og stålaltaner, så er kvalitetsforskellen ikke mærkbar i sidste ende.

Stålaltanen har et traditionelt og stilstikkeret udtryk, mens en glasaltan ofte bliver foretrukket, når der skal vælges altan til mere moderne bygninger. ”Og hvad så med gulvet?”, tænker du måske. Et trægulv vil dig følelsen af at være tæt på naturen, mens et metalgulv passer godt til storbyens moderne udtryk.

Altaner pris: Få den skarpeste pris

Priser på altaner varierer og afhænger af de størrelses- og materialevalg, du træffer. En mindre altan på 150 x 250 cm med tremmeværn i stål vil koste dig omkring 45.000 kroner, mens den samme størrelse altan vil koste dig cirka 55.000-60.000 kroner, hvis du vælger den dyrere glasværnsløsning.

En stor altan på 350 x 500 cm vil omvendt koste omkring dig 100.000 koner, hvis du vælger tremmeværnet, mens den vil koste cirka 125.000 kroner, hvis du går efter en dyrere altan med glasværn.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here