Magisk sand er en fantastisk opfindelse, som har så mange fordele for dit barn. Magisk sand hjælper dit barn til at udvikle finmotorikken på en sjov og underholdende måde, fordi denne stimuleres når barnet leger med det magiske sand. Samtidig bliver barnets sanser stimuleret, når barnet føler og rører ved det magiske sand.

Det magiske sand er også med til at styrke dit barns koncentrationsevne, fordi barnet får mulighed for at sidde længe og koncentrere sig om at skabe små figurer med sand formene til det magiske sand. Det magiske sand udvikler dit barn gennem leg, og derfor vil barnet være meget mere motiveret til at udvikle sig og lære.

Det kan du lege med det magiske sand

Det magiske sand minder meget om det sand, som børnene kender fra stranden og sandkassen. Den eneste forskel er bare, at det magiske sand er mere klæbende og derfor er det lidt sjovere for børnene at lege med. Det magiske sand føles næsten levende når man får det i hænderne, hvilket kan føre til mange sjove lege. Barnet kan blandt andet:

Lave sjove figurer – Det magiske sand kan formes til alverdens sjove ting, med sand forme og lignende. Sandet opfører sig lidt ligesom det sand børnene kender i forvejen, og derfor er det sjovt at lave sjove forme af sandet, som holder lige indtil man prikker til det. Når man prikker til formene af det magiske sand vil sandet løbe ud og blive en flad masse igen.

Skære i sandet – Når barnet har lavet figurer enten med forme eller bare med hænderne, kan barnet skære i sandet med en plastik kniv og se sandet flyde ud. På den måde kan dit barn lære at holde på en kniv, uden der er nogle skadelige konsekvenser ved det. 

Lave sanselege – Dit barn kan føle og røre sandet med hænderne og lege forskellige sanselege. Der er mange børn der har udfordringer med at røre ved ting med forskellige konsekvenser, fordi deres sanser ikke kan rumme det. Det magiske sand er rigtig godt til at udvikle disse børns sanser, så kan barnet udvikle sine sanser i sit eget tempo og på en rolig måde. 

Gemme små ting – Det magiske sand er sjovt at gemme små ting i, fordi det er levende. Barnet kan lede efter de små ting i sandet med fingrene eller små skeer. Det kan dit barn få lang tid til at gå med fordi der kan gemmes mange forskellige sjove ting. I kan også få meget sjov sammen, ved at gemme tingene for hinanden.

Hvad er magisk sand?

Hvis du ikke kender magisk sand i forvejen, så kan det være svært at forestille sig hvordan magisk sand fungerer. Magisk sand består af en stor del naturligt sand, og en lille del bindemiddel. Det naturlige sand er meget finkornet, hvilket gør det meget behageligt at røre ved. Det magiske sand er godkendt til børn over 3 år, og børnene vil have glæde af at lege med sandet i mange år. Det magiske sand indeholder ingen ftalater, BPA eller parfume, så du kan trygt lade dit barn lege med sandet, uden du skal bekymre dig for skadelige stoffer.

Det magiske sand bruges ofte i terapeutiske situationer, fordi det virker beroligende for mange mennesker at lege med sandet. Sandet bliver ofte brugt til mennesker, der har svært ved at falde til ro. Du kan derfor med fordel lade dine børn lege med det magiske sand inden sengetid, for at skabe en rolig leg der stadig er sjov for barnet.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here