Rigtig mange mennesker har et ønske om at leve mere klimavenligt, men har svært ved at finde ud af, hvordan de kan gøre det på en nem måde.
Man kan godt tro, at det er nødvendigt at lægge hele sit liv om, hvis man vil være mere miljøbevidst, men i virkeligheden kan små ændringer i hverdagen gøre en stor forskel.
Det er f.eks. oplagt at starte med at tørre sit tøj på et tørrestativ fremfor i en tørretumbler.

Derfor er det bedre at bruge tørrestativ fremfor tørretumbler

Det er nemt og effektivt at smide sit våde vasketøj i tørretumbleren, men det er bestemt ikke godt for miljøet. Især fordi der er andre måder at tørre sit tøj på, som slet ikke belaster klimaet.
En familie med to voksne og to børn kan faktisk spare helt op til 380 kg. CO2 om året ved at droppe tørretumbleren og tørre tøjet på et tørrestativ i stedet.
Derudover er der faktisk meget tøj, der ikke har godt af at blive tørret i en tørretumbler. De høje temperaturer slider på tøjet og gør, at det nemt går i stykker. Det betyder, at du oftere skal købe nyt tøj, hvis du bruger tørretumbler, hvilket heller ikke er godt for miljøet.
Tørring på et tørrestativ er langt mere skånsomt for dit tøj og gør, at det holder længere.

Tørrestativer til enhver bolig

Nogen fravælger tørrestativer, fordi de nemt kan fylde meget og virker upraktiske. Der findes dog et enormt bredt udvalg af smarte tørrestativer på markedet. Bl.a. helt små stativer med kroge, så de kan hænges på gelænderet på en altan, tørrestativer, der fylder mere i højden end i bredden og tørrestativer, der kan foldes sammen, så de næsten ikke fylder noget.
Man kan også vælge at hænge en tørresnor op, f.eks. mellem to træer i haven eller i et stativ. Sådan en snor giver god plads til at tørre større stykker tøj eller andre ting såsom håndklæder og sengetøj.

Hvis du tørrer tøj indenfor

Som udgangspunkt er det bedst at tørre sit tøj udenfor. Det kan nemlig skade indeklimaet og give fugt i din bolig, hvis du tørrer tøj indenfor. Det er dog ikke alle, der har en have eller en altan, de kan tørre tøj på og selv hvis man har, kan der være dage, hvor det regner så meget, at man er nødt til at flytte tøjet ind.
Hvis du ikke kan tørre dit tøj udenfor, behøver du dog ikke ty til en tørretumbler. Du kan sagtens vælge den mere miljørigtige løsning og tørre tøjet på et tørrestativ. Du skal bare huske at lufte godt ud samtidig. Det bedste er, hvis du kan stille stativet i et rum, hvor der hele tiden kan være en gennemstrømning af luft, f.eks. gennem et åbent vindue. Du bør også undgå at tørre tøj i det samme rum som du sover i. Hvis du har plads til at sætte dit tørrestativ på badeværelset, er det mest hensigtsmæssigt.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here