Skal du snart flytte hjemmefra, er der en lang række ting, du skal have styr på. Der er også en del ting, der er gode at lære. Har du ikke allerede lært dem, så må du hellere se at komme i gang.

Det er forskelligt fra person til person, hvordan det er at flytte hjemmefra. Nogle oplever det som nemt. Andre har større problemer med det. En komplet guide til den, der flytter hjemmefra, ville fylde mere end tusind sider. Der er nemlig meget at tage højde for, og det er ikke ens for alle. Vi kan tage et lille udpluk fra guiden og tage fat på 5 ting, som er gode at vide:

Tip: du kan finde mange flere gode råd på https://www.flytte-hjemmefra.dk/.

Find en bolig

Først og fremmest har du brug for at finde et sted at bo, når du skal flytte hjemmefra. Du skal have et tag over hovedet. Følger du en lille smule med i medierne, så ved du, at det er svært for mange at finde en bolig. Oven i det skal du også finde en bolig, som du rent faktisk kan betale for.

Heldigvis har internettet gjort mange ting nemmere, og du kan klare det meste af din boligsøgning online.

Hold styr på dine penge

Når du finder en bolig med en husleje, du kan betale, skal der stadig være penge tilbage til alle dine andre udgifter. Det er en god idé at lægge et budget. Så ved du, hvor mange penge du har tilbage, efter du har betalt dine faste udgifter. Med et budget har du også overblik, og du kan nemt se, om du har råd til fx at tegne et ekstra streamingabonnement.

Du skal holde øje med dit forbrug løbende. De faste udgifter ændrer sig ikke så meget. Det kan dit madforbrug og dit gå-i-byen-forbrug godt gøre. Hvis du ikke holder øje med det, kan det løbe løbsk, og du står med et minus på kontoen.

Du skal spise

I dit helt eget hjem er det også dig, der skal lave mad. Du skal jo have noget at spise hver dag. Det vil sige, at du skal lave mad. Du behøver ikke at stå med kødgryderne hver dag. Du kan tilberede en stor portion et par gange om ugen, og så har du aftensmad til flere dage. Man kommer også langt med en pakke rugbrød.

Din mor er der ikke mere…

At flytte hjemmefra betyder, at din mor ikke længere er der til at rydde op efter dig. Hun gør heller ikke rent. Det skal du selv.

Prøv at finde nogle rutiner med oprydning og rengøring, så du løbende får shinet din bolig lidt op.

…men mor er ikke så langt væk

Husk også, at din mor måske nok ikke bor sammen med dig mere, men du kan nemt få fat på hende. Du kan nemt få fat på begge dine forældre. Så kommer du i en situation, hvor du har brug for deres hjælp, så ring til dem. At flytte hjemmefra betyder ikke at kappe båndene til dine forældre. De vil blive glade for at høre fra dig, og de vil gerne hjælpe dig.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here