Når du skal have ny seng, er en boxmadras et oplagt valg. Her får man ofte en klassisk og stabil seng, der samtidig er nem at flytte rundt på. Når du skal køb en boxmadras, er der dog lidt ting, du skal være opmærksom på.

En boxmadras er egentlig en madras med ben på, hvilket gør den nem at sætte op. Du behøver ikke en sengeramme eller sengegavl til en boxmadras, men alligevel vælger nogen at bruge en.

Boxmadrasser fås i mange typer, hårdheder og med forskellige fjedertyper. Du kan i denne artikel læse mere om, hvordan du vælger den rette boxmadras.

Vælg den rette fjedertype og hårdhed

Boxmadrasser er opdelt i senge med pocketfjedre og multipocketfjedre. Forskellen er, hvor mange fjedre der er pr. m2. En pocketfjedre seng typisk har 2-300 fjedre pr. m2, hvor en seng med multipocketfjedre har op mod 600 fjedre pr. m2. Hårdheden i madrassen fortæller, hvor effektivt fjedrene giver efter, når du ligger dig på dem.

Det er din vægt, der afgør om du skal bruge den ene eller anden type madras. Hvis du vejer under 75 kilo, anbefales det, at du vælger en seng med pocketfjedre med medium hårdhed. Her får du gød støtte, men alligevel mulighed for at synke lidt ned i madrassen.

Vejer du over 75 men under 95 kg har du flere valg. Den ene mulighed er en madras med pocketfjedre, hvor du i stedet vælger en hård hårdhed. Den anden mulighed er en seng med multipocketfjedre og medium hårdhed.

Hvis du vejer over 95 kg, skal du have en boxmadras med multipocketfjedre og hård hårdhed. På denne måde opnår du den bedste søvn.

Hvis du er efter denne lille guide omkring vægt stadig er i tvivl, kan du altid få hjælp hos personalet, der hvor du køber din boxmadras. De har måske endda også andre guidelines til specielle modeller, de sælger.

Har du overvejet en latex polstring?

En latex polstring er et naturmateriale, der er super godt. Latex tilpasser sig kroppens former, hvilket kan være utrolig rart, når du lægger dig i sengen. Modsat memory-skum giver latex samtidig kroppen mulighed for at ånde. Det vil sige at du får en bedre temperatur i sengen, og ikke får de klassiske problemer med varme og sved, mens du sover.

Du kender måske følelsen af at vågne om natten badet i sved, og have meget svært ved at falde i søvn igen? Det kan også være du har sparket dynen af, og vågner på grund af kulde? For at undgå disse problemer anbefales det, at du vælger en boxmadras med en latexpolstring. Når din krop får lov at ånde, mens sengen transporterer varme og sved væk fra gruppen, opretholdes en stabil temperatur under dynen.

Et sidste godt råd er at tilkøbe en topmadras, når du køber en boxmadras. Du kan egentlig godt sove direkte på boxmadrassen, men det giver en bedre søvnoplevelse, hvis du har en topmadras ovenpå. Samtidig mindskes slitagen på boxmadrassen.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here