Når man indretter sit hjem, er belysningen faktisk noget af det vigtigste eller i hvert fald mest betydningsfulde for et rum og dets udstråling. Har man et alt for lyst rum fjerner det noget hygge og mange vil opleve en mere klinisk følelse.

Sådan noget kan være meget skønt på et badeværelse men ikke for en stue. Et rum med alt for lav belysning kan hurtigt føles mindre og mere dunkelt og trist. Det er også ubehageligt at have alt for lav belysning på f.eks. et badeværelse, hvor man ofte skal bruge god belysning til makeup eller barbering. Hvis du oplever sådanne problemer, kan det være, at du skal overveje en væglampe.

Det kan du læse mere om her.

Badeværelset

Badeværelset er lidt anderledes fra andre rum. Man vil ofte gerne have meget god belysning, til f.eks. makeup eller barbering, men al for skarpt lys kan være ubehageligt om morgenen eller om aftenen.

Derfor er der mange, der bygger belysningen af badeværelset op i dele. På den måde kan man tænde for noget af lyset uden at tænde for alt lys i rummet. Det gør man ofte ved at have loftlamper og væglamper. Og de væglamper er oftest placeret ved spejlet. Det er de fordi, man oftest skal bruge det ekstra lys, når man står foran spejlet.

Væglampe med lang arm

Hvis du i stedet har problemer med at finde den rette belysning i f.eks. soveværelse, stue eller spisestue, så bruges væglamperne på en lidt anden måde. Væglamper i soveværelset er meget smarte, hvis man godt kan lide at ligge og læse om aftenen. Så er lampen nemt tilgængelig fra sengen, og man kan tænde og slukke som det passer en.

I en stue eller en spisestue er det smart med væglamper med lang arm, da de giver den ekstra belysning, og du kan flytte rundt på lyskilden. F.eks. hvis du har dit spisebord op ad en væg, så kan lampen trækkes ind og ud efter behov, så den ikke kommer i vejen i løbet af dagen. I stuen kan det være, at man godt kan lide at læse eller strikke eller andet, der kræver lidt lys. Så er det smart at kunne trække væglampen hen i det hjørne, hvor man sidder.

Væglamper kan fås i mange forskellige designs og med forskellige pærer, så du kan helt sikkert finde den rigtige til lige præcis din situation.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here