Kan du godt lide følelsen af varme, der kommer fra en pejs? Har du betænkeligheder ved at købe det til boligen, fordi du ikke gider alt bøvlet, der hører med til at en almindelig pejs. Se lige med her, hvor du kan blive inspireret til en varmekilde, som faktisk er nem for dig, og hvor du med garanti ikke skal kløve en eneste omgang brænde. Du kan nemlig bestille en fuldautomatisk pillefyr, som gør det nemt for dig, at varme huset op. Du kan også vælge en pillebrændeovn og få den samme stemning som en brændeovn giver.

Hvordan virker pillefyret og pillebrændeovnen?

Til forskel fra brændeovn, så tilføres pillefyr og pillebrændeovn piller. Pillerne kan købes i sække i store omgange af gangen, som så kan ligge klar i f.eks. redskabsrummet. Du hælder i ny og næ en sæk piller ned i pillefyret. Pillefyret står herefter selv for at regulere, hvor mange piller, der skal i af gangen. Du hælder således pillerne i en forbeholder, og så tilføjer fyret selv pillerne undervejs. Det betyder, at du kan nyde lange aftener uden at skulle finde mere brænde til ovnen. Pillefyret er også smart, da hele tiden har en god udnyttelsesgrad. Når pillefyret er fuldautomatisk betyder det også, at du ikke skal rense det. Det fuldautomatiske pillefyr har indbygget en funktion, der gør, at den renser sig selv løbende.

Pillefyr, pillebrændeovn, brændeovn og almindeligt fyr

Pillebrændeovnen giver den samme stemning, som en brændeovn giver. Du kan sætte dig hen foran pillebrændeovnen og mærke varmen på din krop. Til forskel fra den almindelige brændeovn skal du ikke kløve brænde, og pillebrændeovnen regulerer ofte sig selv, så du ikke skal tilføre mere brænde undervejs. Du kan sætte din pillebrændeovn, til at opvarme stuen til et bestemt antal grader, og på den måde slipper du for, at stuen bliver mega varm efter flere timer med opvarmning.

Hvis du overvejer et alternativ til opvarmning af hele boligen, så kan pillefyret være en rigtig god idé. Du kan her vælge mellem både pillefyret og pilleovnen. Forskellen mellem de to er bl.a. størrelsen. Pilleovnen kan være smart, hvis du ikke har så meget plads, til at have et helt fyr stående. Den helt store fordel ved pillefyret, er, som tidligere nævnt, at det fuldautomatiske pillefyr renser sig selv. Du slipper dermed ved det slid, der er forbundet med at have et almindeligt fyr, eller ved at gå over til en pilleovn. Har du en ældre bolig, som lige nu bruger et almindeligt fyr som varmekilde, så kan det være en virkelig smart idé, at gå over til pillefyret. Du vil med garanti opleve, at du får frigivet meget energi og tid.

Hvordan bruger man pillefyret?

Når man bruger pillefyret, så skal pillerne afvejes. Det kan du gøre på flere måder, men det kan anbefales, at du bruger en pille afregningsvægt. Hvis du ikke afvejer dine piller, kan du ikke indstille dit pillefyr korrekt. Resultatet heraf vil højst sandsynligt være, at du ikke får nok ud af din træpiller.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here