Ønsker du at skifte din hæk eller ønsker du bare at få plantet en? Det er måske privatlivet, der kræver en hæk. Så er ligusterhækken en rigtig god idé.

Den har den fantastiske fordel, at den er grøn hele året rundt. Det vil at sige, at du ikke behøver feje alle bladene op til efteråret. Men også at privatlivet forbliver intakt i det sene efterår og forår.

Liguster er i de fleste tilfælde svaret. Hvordan skal den så plantes uden at naboen bliver sur? Det skal du finde mere ud af i denne artikel.

Du kan også læse denne ligusterhæk plantevejledning.

Orden i nabohækken

Hvor skal den hæk helt præcist gå? Om du har et fantastisk naboskab med din nabo, eller om det er en smule presset, er sådanset ligegyldigt. Det kan jo være naboen flytter en dag.

I det tilfælde er det vigtig at have helt styr på dit, hvis nu der skulle komme en strid nabo, der ønsker sin retmæssige del af sin have.

Så aftal med din nabo, ikke bare som en løs aftale, men gå papirerne igennem, så I er helt sikre. Det er altså ærgerligt at skulle rykke en halv hæk på et senere tidspunkt. Så få styr på dine naboaftaler fra starter. Det forsikrer dig imod en hel masse besvær.

Dernæst – og dette burde være en selvfølge – skal dig og din nabo have en eller anden form for aftale. Den hæk skal formentlig være der i lige så lang tid, som i skal. Alene derfor må i lige vende overfor hinanden, om det nu er ligusterhækken, der er det helt rigtige bud.

Lad ikke fjendskab blomstre ud af ukrudt

Ukrudt eller for lange grene, en græsplæne, der ikke er slået eller sne, der ikke er ryddet fra fortovet, kan være en strid satan for naboskabet.

Hvad er så løsningen på det? At vende tilbage til jeres aftale, tage en vejrtrækning eller to eller bare at klippe hele hækken i stedet for kun den ene side.

Det er oftest lettere bare at gøre arbejdet, end at blive over, at det ikke er gjort. En sur nabo er aldrig let at gøre tilfreds, og der skulle jo helst være smil fra den ene side af ligusterhækken, til den anden.

Så få taget en vejrtrækning og bliv så enige om, hvordan I skal håndtere den hæk og eventuelt ukrudt. Der er løsninger for det hele, I skal bare kunne finde dem sammen.

Lev side om side med ligusterhækken

Livet forsætter på den anden side af ligusterhækken. Det kan være naboen flytter, måske er det sørgeligt, måske er det faktisk meget rart.

Men der flytter en ny ind. Den nye kan være hvem som helst, så husk det gode nabohumør, sådan holder en ligusterhæk sig i allerbedste stand.

Der er kun meget få, der ønsker et dårligt forhold til sine naboer, så det ønsker du helt sikkert heller ikke. Du kunne med fordel byde den anden side af hækken på et rigtig godt naboskab.

Sådan bevarer du freden over ligusterhækken.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here