Skal du have skiftet dit tag? Det helt store spørgsmål, vi må stille os selv en gang imellem. Men hvordan finder du så svaret på det spørgsmål?

Kig på det og vurder. Det er lettere sagt end gjort, men sådan er det simple svar. Kig og vurder, få eventuelt en fagmands vurdering.

Derefter er der visse faldgruber, du ikke vil falde i, når du skal have skiftet taget. Det er de fejl, vi skal forsøge at gøre bod på i denne artikel. Så du ikke skifter tag til ét, der er i ringere stand end det tidligere.

Tip: Du kan få gode tilbud på et nyt tag hos Compara.

Taget skal skiftes, hvis det trænger

Hvis taget er slidt, er det højst sandsynlig tid til at blive skiftet. Der er de helt indlysende tilfælde, hvor der kommer vand ind eller lignende. Så skal det selvfølgelig skiftet.

I visse tilfælde, hvor der kun er tale om én smadret tagplade, eller noget der minder om, er det nok ikke nødvendigt. Her kan den tagplade blot skiftes.

Så det er mere en generel vurdering, hvor hele tagets stand bliver taget i betragtning. Noget som mos og alger kan også være et tegn på, at det er på tide med en udskiftning.

Det er dog ikke ens betydning med at mos og alger er tegn på, at taget skal skiftes. Men har det gjort skade på taget generelt, vil det formentlig ikke kunne reddet.

Noget andet helt essentielt er rygningen på taget. Hvordan ligger tagplader, tagpap eller lignende på taget. Kan rygningen bære det eller har det taget så meget skade, at det skal skiftet?

Få styr på typiske fejl

Når du eller en ven, fagmand eller lignende har fået styr på situation og vurderet, at taget ikke kan reddes, men skal skiftet. Så er det nogle huskeregler, du skal gøre dig bevidst om.

For der er en del faldgruber, som du gerne vil undgå for at få det allerbedste resultat.

Det første er, at det bliver en stor økonomisk mundfuld, som du selvfølgelig skal kunne finansiere. Dertil hører, at du skal kunne leve med taget i husets stand. Det betyder, at taget ikke er adskilt huset, det hele hænger sammen.

Derfor skal din investering kunne svare sig. Det vil nemlig blive vurderet sammenlagt, når det engang skal sælges. Værdien falder, hvis der ikke er taget højde for, hvordan dit hus ser ud.

Det lyder meget simpelt, men så simpelt er det åbenbart ikke for alle.

Gør det rigtigt første gang, når du skal lægge nyt tag

Det sidste og allervigtigste er at finde en dygtig håndværker, der kan udføre jobbet og lægge et nyt tag. Her er det ikke nødvendigvis klogt at tage det billigste tilbud på nyt tag.

Det klogeste er at finde et firma, du kan stole på og har tillid til. Dernæst at have dine forsikringer i orden, hvis udfaldet skulle blive noget klamphuggeri. Der er altid penge og ikke mindst tid at hente, ved bare at gøre det rigtig første gang.

Derfor skal du vælge den rigtige håndværker ikke bare den første eller den billigste. Det vil være en god idé at få tilbud flere forskellige steder fra.

SKRIV DIN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here